VFRh - VFR Club Hellas


  Control Trainer: Εξομοιοτής Οδήγησης

  Μοιραστείτε
  avatar
  'AGGEVI'
  Συντονιστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 05/04/2009
  Mηνύματα : 1950
  Ηλικία : 44
  Μοντέλο : - VFR 800 FI - F650 ST -
  Κράνος : Arai - Suomy

  'Alfisti Team'

  Control Trainer: Εξομοιοτής Οδήγησης

  Δημοσίευση από 'AGGEVI' Την / Το 22.02.10 3:50

  Πως θα σας φαινόταν να εξασκούσατε τις οδηγικές σας ικανότητες πάνω σε ένα Superbike, χωρίς απολύτως κανένα κίνδυνο να πέσετε;

  Με λίγα λόγια να είχατε την ευκαιρία να οδηγήσετε, να φρενάρετε, να στροφάρετε και να ρισκάρετε γενικά με μια μοτοσυκλέτα αγωνιστικών επιδόσεων, με απόλυτη ασφάλεια.

  Το California Superbike School έχει εφεύρει ένα καινούργιο μηχάνημα που δίνει αυτή την ευκαιρία σε όποιον θέλει να δοκιμάσει.  Βασικά το μηχάνημα της California Superbikes School βοηθά τους αναβάτες να εξασκήσουν και να τελειοποιήσουν τις ικανότητες τους στις τρεις βασικές τεχνικές αλλαγής ταχυτήτων.

  1) Φρενάρισμα και ομαλό κατέβασμα ταχυτήτων ταυτόχρονα.

  2) Ανέβασμα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

  3) Κατέβασμα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.  Όπως λένε οι ειδικοί της εταιρείας, το φρενάρισμα σε συνδυασμό με το κατέβασμα των ταχυτήτων ταυτόχρονα, είναι ο ποιό πολύπλοκος οδηγικός συνδυασμός απο όλους. Χρειάζονται περισσότερες απο 40 ξεχωριστές κινήσεις σε διάστημα 2 δευτερολέπτων για να μπορέσει κάποιος οδηγός να κατεβάσει 5 ταχύτητες και να διατηρήσει τον έλεγχο και την ομαλή συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

  Το μηχάνημα, καθοδηγεί τον αναβάτη με φωνητικές οδηγίες μέσα απο κάθε βήμα ένα, ένα κάθε φορά ώσπου ο αναβάτης να τελειοποιήσει την τεχνική του.

  Η μοτοσυκλέτα εξάσκησης είναι μια Kawasaki ZX-9R της οποίας το καντράν έχει αντικατασταθεί με μια οθόνη υπολογιστή. Η μοτοσυκλέτα είναι σταθερή και χωρίς τροχούς (κάτι σαν τα αλογάκια του Λούνα Πάρκ) ενώ ο οδηγός βλέπει αν οι κινήσεις που κάνει είναι σωστές μέσα απο τον υπολογιστή και έχει την ευκαιρία να τις διορθώσει στην επόμενη προσπάθεια.

  Το γκάζι, τα φρένα, ο συμπλέκτης και οι ταχύτητες είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή ο οποίος μετρά και αναλύει την κάθε κίνηση του αναβάτη για να μπορέσει να του δώσει σωστές συμβουλές και οδηγίες πίσω.

  Ο εκπαιδευτής Keith Code λέει «Έχω εμπειρίες με πάνω απο 5000 οδηγούς και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, μόνο 2 στους 20 έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση σχετικά με τις ικανότητες στους στο φρενάρισμα και στην σωστή αλλαγή ταχυτήτων. Ακόμα και κάποιος ο οποίος είναι εντελώς άσχετος με τις βασικές οδηγίες αλλαγής ταχυτήτων, μπορεί να τελειοποιήσει τις ικανότητες του με εκπαίδευση στο μηχάνημα διάρκειας 1-1.5 ώρας. Κάποιοι ικανοί οδηγοί έχουν τελειοποιήσει τις ικανότητες τους (σύμφωνα με το σύστημα) μέσα σε 5 λεπτά, ακόμα και αν δεν το είχαν ξαναδοκιμάσει ποτέ.»

  Ο εκπαιδευτής λέει επίσης «Οι οδηγοί σε γενικές γραμμές καταφέρνουν το ανέβασμα ταχυτήτων σε πολύ λίγο χρόνο αλλά φαίνεται να δυσκολεύονται με το κατέβασμα και τον συγχρονισμό. Το καλό είναι ότι το μηχάνημα κάνει καλή δουλεία και τους βοηθά να ξεπεράσουν τα προβλήματα γρήγορα.»

  Ένας μαθητής δήλωσε «Έχω διαβάσει σε πολλά περιοδικά ότι δεν είναι αναγκαίο να τελειοποιήσουμε τις ικανότητες μας στις αλλαγές ταχυτήτων, επίσης πολλοί εκπαιδευτές ότι είναι πολύ περίπλοκο και χρονοβόρο. Το σημαντικό είναι ότι με το μηχάνημα αυτό, εκτός του ότι μαθαίνεις πολλά και τελειοποιείς τις ικανότητες σου, παίρνεις και ένα απερίγραπτο αίσθημα ικανοποίησης. Σε κάνει να νιώθεις σαν αναβάτης SBK και σίγουρα αξίζει τον κόπο».


  πηγη: bikers.com


  _________________
  ' Aggelos '


      to avoid 'Hell-Met" always wear helmet    
  avatar
  easy rider
  Κολλημένο μέλος
  Κολλημένο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 29/10/2009
  Mηνύματα : 880
  Ηλικία : 37
  Μοντέλο : VFR 800 ABS 2005 το καλό το κόκκινο
  Κράνος : full face (carbon bmw)

  Απ: Control Trainer: Εξομοιοτής Οδήγησης

  Δημοσίευση από easy rider Την / Το 22.02.10 5:07

  Άντε σιγά σιγά να ξυπνάμε (τρόπος του λέγειν) και εμείς οι Ελλαδίτες !! να εξελισσόμαστε οδηγικά τουλάχιστον και να μην περιμένουμε από τον μπαμπά ή τον φίλο να μας μάθει μηχανάκι και μετά στους δρόμους βαράτε βιολιτζήδες και όλα καλά !!

  Κακά τα ψέματα οι σχολές δεν κάνουν τίποτα

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 27.05.18 4:11