VFRh - VFR Club Hellas


  Όχι άλλη ασφάλεια!

  Μοιραστείτε
  avatar
  root-ST4s
  Νέο μέλος
  Νέο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 09/03/2010
  Mηνύματα : 13
  Ηλικία : 37
  Μοντέλο : Ducati ST4s
  Κράνος : Shoei xr 1000, Xlite x 801

  Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από root-ST4s Την / Το 15.09.10 9:46

  ΜΟΤΟ 468 - Βασίλης Καραχάλιος  “M’ αυτά που γράφεις, θα μας κάνεις όλους να μετακομίσουμε, να φύγουμε από την Ελλάδα”, μου έγραψε ένας φίλος με αφορμή το editorial του προηγούμενου τεύχους, για την Κάρτα Θορύβου που πάνε να μας αναγκάσουν να πληρώσουμε γιατί δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους (και για να βγάλουν λεφτά κάποιοι ιδιώτες). Σήμερα το πρωί, εννιά Σεπτεμβρίου, μαθαίνω πως το κράτος μελετά νέα απόσυρση αυτοκινήτων, με όφελος ως και το 50% του τέλους ταξινόμησης.

  Φυσικά και η κατάσταση της αγοράς αυτοκινήτου είναι από κακή ως τραγική, όπως όμως είναι και τόσων άλλων αγορών στην Ελλάδα. Προτεραιότητα για την χώρα είναι να αγοράσουν όλοι καινούργια αυτοκίνητα; Το περιτύλιγμα είναι και εδώ “η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος”, μόνο που δεν αντέχει σε κριτική σκέψη. Όπως φαίνεται, μεγαλύτερη μείωση θα έχουν τα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα, ό,τι ακριβώς χρειάζονται οι πολίτες μιας χώρας που τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Έτσι κι αλλιώς, όσοι μπορούν να δώσουν σαράντα ή εβδομήντα χιλιάδες ευρώ για αυτοκίνητο, δεν έχουν ανάγκη από διευκολύνσεις. Κίνητρα για αγορά μοτοσυκλέτας είπατε; Σιγή ασυρμάτου εδώ. Αν πραγματικά ήθελαν να μειωθούν οι ρύποι και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων στις μεγάλες πόλεις, οι μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ μπορούν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο: Ρυπαίνουν λιγότερο και μειώνουν στο ελάχιστο τους χρόνους μετακίνησης, κοστίζουν λιγότερο και σαν αγορά και σαν χρήση. Φυσικά, μην περιμένετε από το Ελληνικό κράτος να παραμερίσει το οικονομικό του συμφέρον για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του. Ή για παράδειγμα, να βελτιώσει τόσο τις συγκοινωνίες ώστε ούτε μοτοσυκλέτα να μην σκέφτεσαι να πάρεις για τις μετακινήσεις σου μέσα στην πόλη. Στο Παρίσι, για παράδειγμα, πρέπει να θέλεις ντε και καλά να οδηγήσεις μοτοσυκλέτα, αντί να πάρεις το μετρό που είναι παντού και σε πάει παντού.
  Όχι πως στην αγορά της μοτοσυκλέτας τα πράγματα είναι πιο εύκολα, απλά είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα από του αυτοκινήτου. Πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν άμεσα. Φοβάμαι όμως πως μερίδιο για αυτή την κατάσταση έχουν και οι ίδιες οι επιχειρήσεις, αύξησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια πολύ τα έξοδά τους, έτσι που να μην αντέχουν για πολύ αναδουλειές. Για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ, θα πρέπει να συγκρίνετε τα μαγαζιά μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο με αυτά της Αθήνας, τουλάχιστον. Έχω πάει σε μαγαζιά σε όλο τον πλανήτη, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως την Ιαπωνία και την Αυστραλία, σε περιοχές πολύ ανεπτυγμένες μοτοσυκλετιστικά. Σε ΚΑΜΙΑ χώρα του κόσμου τα μαγαζιά μοτοσυκλέτας δεν είναι τόσο πολυτελή, τόσο μεγάλα και τόσο πολλά, καταλαμβάνοντας ολόκληρους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Όχι πως κάπου δεν μου αρέσει κιόλας αυτή η πρωτιά της Ελλάδας, άλλο είναι όμως ο εντυπωσιασμός ντόπιων και αλλοδαπών, και άλλο η βιωσιμότητα της αγοράς σε μια, δυό και τρεις κακές χρονιές. Πηγαίνετε σε χώρες που έχουν και βιομηχανία μοτοσυκλέτας και δείτε που είναι τα μαγαζιά, και πως είναι. Κάνουν κάτι λάθος οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Ιάπωνες, οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί; Μπορεί, και μακάρι η πραγματικότητα να με διαψεύσει και η ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας να ξαναγίνει σύντομα ανθηρή.
  Μέσα σ’ όλα αυτά, θέλουν να μας βάλουν και πρόσθετο χαράτσι, τόσο με την κάρτα καυσαερίων όσο και με τα νέα τέλη κυκλοφορίας, που άγνωστο ακόμα πόσα θα είναι, γνωστό όμως ήδη ότι θα είναι αυξημένα. Συν το ΚΤΕΟ δικύκλων που μας έρχεται. Για το καλό μας, υποτίθεται. Είναι όμως έτσι; Άρχισα να το ψάχνω το θέμα, για να απαντήσω στο βασικό ερώτημα: Αν οι μοτοσυκλέτες περνούν από τεχνικό έλεγχο, θα είναι πιο ασφαλείς; Μην βιαστείτε να απαντήσετε, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Θα μειωθούν τα ατυχήματα; Τι έχει συμβεί σε χώρες με πολύ αυστηρά ΚΤΕΟ; Όταν καλούνται να γνωμοδοτήσουν τα ίδια τα ΚΤΕΟ, η κατεστημένη άποψη είναι πως όσο περισσότεροι οι έλεγχοι, τόσο μεγαλύτερη η ασφάλεια. Είναι έτσι όμως; Τι λένε ανεξάρτητες μελέτες;
  Σε πολλές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ολλανδία και η Πορτογαλία, δεν υπάρχει επίσημος Τεχνικός Έλεγχος για τις μοτοσυκλέτες, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα και στην Ελλάδα. Στις χώρες που υπάρχει όμως, ακόμα και σε αυτές που εφαρμόζεται πολύ αυστηρά, ΔΕΝ παρατηρήθηκε μείωση των ατυχημάτων. Οι σοβαροί άνθρωποι, όπως οι Σουηδοί, που εφάρμοσαν αυστηρότατους και συχνούς ελέγχους, παρατήρησαν πως οι μοτοσυκλέτες ήταν τα πιο καλοσυντηρημένα οχήματα, κι έτσι διπλασίασαν τα διαστήματα ελέγχου, από κάθε χρόνο σε κάθε δύο χρόνια, μετά τα πρώτα τέσσερα από καινούργια. Οι Νορβηγοί, παρατήρησαν το ίδιο, κι ακόμα περισσότερο, είδαν πως όταν έκαναν πολύ πιο αυστηρά τα ΚΤΕΟ απ’ ό,τι ήταν, διαπίστωσαν μεν περισσότερες ελλείψεις, αλλά ο στόχος, η μείωση των ατυχημάτων, όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε, αλλά τα ατυχήματα αυξήθηκαν κιόλας σε σχέση με πριν! Μια πιθανή αιτία είναι πως οι οδηγοί πίστεψαν πως αφού το όχημά τους πέρασε επιτυχώς τον Τεχνικό Έλεγχο, είναι και πιο ασφαλές.
  Σκοπός του Τεχνικού Ελέγχου είναι να αυξήσει την ασφάλεια και για μας που καβαλάμε τις μοτοσυκλέτες, αλλά και για τους γύρω μας, έτσι δεν είναι; Ας παρακολουθήσουμε τώρα μια καινούργια μοτοσυκλέτα, από την στιγμή της πώλησής της. Βγαίνει στο δρόμο, και ο πρώτος κρατικός έλεγχος είναι μετά από τέσσερα χρόνια. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, συντηρούμε την μοτοσυκλέτα στα κατάλληλα συνεργεία, ή και μόνοι μας. Κάθε βλάβη που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη αποκαθίσταται άμεσα. Μιλάμε φυσικά για την πλειοψηφία των αναβατών, που καταλαβαίνουν πολύ καλά πως η ασφάλειά τους εξαρτάται άμεσα από την καλή κατάσταση της μοτοσυκλέτας τους. Πόσο πιθανό είναι να συμπέσει μια επικίνδυνη για την ασφάλεια βλάβη με την ημέρα εξέτασης της μοτοσυκλέτας από το ΚΤΕΟ; Πόσο πιθανό, κι αναρωτηθείτε ο καθένας για τον εαυτό του, είναι να πούμε “ευτυχώς που πήγα στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ και μου βρήκαν πως το σωληνάκι του εμπρός φρένου ήταν κομμένο, δεν το είχα καταλάβει, με έσωσαν οι άνθρωποι, χαλάλι τα λεφτά που τους έδωσα”; Έτσι, για την συντριπτική πλειοψηφία των μοτοσυκλετιστών που συντηρούν τη μοτοσυκλέτα τους όπως η κοινή λογική ορίζει, ο πρόσθετος έλεγχος δεν είναι παρά μπελάς και οικονομική επιβάρυνση. Οι μοτοσυκλετιστές έχουν πολύ πιο άμεση επαφή και κατανόηση του οχήματός τους, οπότε το συντηρούν και καλύτερα. Είναι και θέμα περηφάνιας. Δεν χρειάζονται την γνώμη ειδικά εκπαιδευμένου τεχνικού για να τους πει πως το πίσω τους αμορτισέρ τα έχει παίξει. Το καταλαβαίνουν σε κάθε στροφή, σε κάθε λακκούβα.
  Στην Γερμανία, εταιρεία που έχει πάνω από 500 ΚΤΕΟ και εξειδικεύεται στις αναλύσεις ατυχημάτων (DEKRA) εξέτασε 700 μοτοσυκλέτες μετά από ατύχημα, διαχωρίζοντας τα ευρήματα σε σχετικά με το ατύχημα ή όχι. Μόνο στο 8% παρατηρήθηκαν ελλείψεις που θα μπορούσαν να έχουν σχέση με το ατύχημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι ελλείψεις αφορούσαν τα ελαστικά: Το βάθος του πέλματος ήταν στο όριο, το ελαστικό ήταν ελαττωματικό ή οι πιέσεις λάθος. Αποδεικνύεται έτσι το μόνο αυτονόητο: Υπεύθυνος για την ασφάλεια είναι ο ίδιος ο αναβάτης, και ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι, άμεσα. Ποιος θα περιμένει δύο ή τέσσερα χρόνια για να κοιτάξει τα λάστιχά του; Έλεος. Επιπλέον, η μελέτη MAIDS που εξέτασε διεξοδικά ένα δείγμα 921 ατυχημάτων μοτοσυκλέτας από πέντε χώρες της ΕΕ, βρήκε μόνο τρεις περιπτώσεις (0,3%) όπου η κατάσταση της μοτοσυκλέτας ήταν “πρωτεύων παράγοντας” του ατυχήματος. Ας σημειωθεί πως δύο από τις χώρες (Γαλλία και Ολλανδία) δεν έχουν ΚΤΕΟ για μοτοσυκλέτες, κάτι που δεν φαίνεται να αύξησε το ποσοστό. Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο χαμηλό που δεν δικαιολογεί την θεσμοθέτηση Τεχνικού Ελέγχου. Ως πιο ευάλωτοι, οι μοτοσυκλετιστές έχουν μάθει να ελέγχουν τα κρίσιμα συστήματα της μοτοσυκλέτας τους, που είναι και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμα από των αυτοκινήτων. Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το έχει ο ίδιος ο αναβάτης. Φυσικά, σε πρώτη φάση ο κατασκευαστής πρέπει να φτιάχνει μια μοτοσυκλέτα που δεν θα κρύβει εκπλήξεις, και σε δεύτερη, ο αντιπρόσωπος να οργανώνει και να επιβλέπει αξιόπιστα συνεργεία που ο μοτοσυκλετιστής θα εμπιστεύεται. Όταν αυτό το τρίπτυχο αναβάτης – κατασκευαστής – συνεργείο λειτουργεί, κανένα ΚΤΕΟ δεν χρειάζεται. Εδώ ας μην ξεχνάμε πως βασικοί παράγοντες της ασφάλειας αναφέρονται και στον ΚΟΚ, οπότε – εντελώς θεωρητικά μιλώντας, έ; - και όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των παραβάσεων του ΚΟΚ θα μπορούσαν να συμβάλλουν πολύ θετικά στην ασφάλεια όλων μας. Υπόσχομαι πως θα φιλήσω τα λάστιχα του πρώτου τροχαίου που θα με σταματήσει για έλεγχο και θα ελέγξει τα λάστιχά μου, υποδεικνύοντάς μου πως χρειάζονται αλλαγή. (Αφού βέβαια πρώτα κοιτάξω αν τα δικά του λάστιχα είναι εντάξει!). Ε, τώρα, για κείνον που θα με σταματήσει γιατί παρατήρησε πως το λαμπάκι του στοπ μου είναι καμένο, κι ανησύχησε μην με εμβολίσει κανένας από πίσω, τι να πω, στα κονίσματα θα τον βάλω. Από την στιγμή όμως που μας φορτώνουν με Κάρτα Θορύβου επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν και να πιάσουν τους παραβάτες, μην περιμένετε θαύματα (όπως το να κάνουν τη δουλειά τους). Απλά να θυμόμαστε πως εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πρώτοι και μοναδικοί υπεύθυνοι για την ασφάλειά μας. Γιατί δεν είδα και πουθενά γραμμένο πως αν περάσεις από ΚΤΕΟ, και μετά έχεις ατύχημα από βλάβη που διέφυγε του ελέγχου, θα σου πληρώσει κανείς τα σπασμένα σου κόκαλα...
  Think Think Think Think Think Think Think Think


  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 15.09.10 11:12

  Φοροεισπρακτικα μετρα, απο ενα κρατος μπαχαλο που κοιταει να μαζεψει φραγκα για να κλεισει τρυπες που ανοιξαν οι ξεφτυλισμενοι "προνομοιουχοι" που εφαγαν με χρυσα κουταλια τοσα χρονια, και για να κλεισει ματια στο ποιμνιο (το υπολοιπο 99% των Ελληνων).

  Οσο ταξιδευω τοσο ανακαλυπτω οτι αυτη η κωλοχωρα ΤΙΠΟΤΑ κοινο δεν εχει με ευνομουμενες Ευρωπαικες χωρες οπου η ταξη, αρχες, υπακοη σε νομους, πειθαρχια κλπ ξεκινανε απο τη ΣΩΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!
  Εμεις ειμαστε δυστυχως μια χωρα του τριτου κοσμου οσο και αν ...ντρεπομαστε να το παραδεκτουμε. Και δωστου ολυμπιαδες, και σουπερ ντουπερ σταδια και γεφυρες και τα ρεστα μπας και το πιστεψουμε!
  Αληθεια, αναρωτηθηκατε ποτε ΓΙΑΤΙ οτι κανουμε το κανουμε τοσο grandeur με τοση λυσσα;;
  Εγω προσωπικα πιστευω οτι ειναι για να αποδειξουμε πρωτα πρωτα στους εαυτους μας οτι δεν ειμαστε "απ' το χωριο".
  Κατι αναλογο με τους "Αθηναιους". Οποιον να ρωτησεις κανεις δεν θα σου πει οτι ειναι απο χωριο! Λες και ειναι ντροπη!

  Τελοσπαντων, το θεμα ειναι αλλο: ειμαστε τριτοκοσμικη χωρα και εγω εχω παψει να πιστευω προ πολλου σε θαυματα.

  Τα ΚΤΕΟ για τις μηχανες μπορει να ειναι απλα ενα χαρατσι για ολους εμας αλλα ξερετε ποιος φταιει για το μετρο αυτο; Ολα αυτα τα χρεπια παπια με τις καραμουζες/σωληνες για εξατμισεις, οι καγκουρες με τα λινα για λαστιχα κλπ κλπ. Μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα λενε στο χωριο μου....

  Βεβαια δεν ειμαστε και εμεις αναματρητοι, ετσι; Ειχα, εχω και θα εχω ανοιχτες εξατμισεις στις μηχανες μου, ομως φροντιζω να ΜΗΝ προκαλω οταν περναω απο γειτονιες, και οταν γυριζω νυχτα σπιτι σβηνω τη μηχανη στην γωνια για να μην ενοχλω... Κοντα στο νου και η γνωση!

  Αν ομως τελικα εφαρμοστει ο καθενας θα πρεπει να αποφασισει τι να κανει.... Εγω προσωπικα δεν εχω ακομα κατασταλλαξει. Να με συγχωρειτε για αυτο, αλλα ειλικρινα ειτε δεν θα παω ποτε (και να πανε να @$@$!) ειτε αν παω θα παω με ενα ωραιο "δωρακι" για να μου δωσουν το αυτοκολλητο και να φυγω.

  Η αλλη λυση ειναι απλα να παω με την Ducati οπως ειναι.... Laughing Αφου ανατιναχτει το ντεσιμπελομετρο φευγω κυριος.... Laughing


  _________________
  Νίκος
  The sun was shining still.
  The wind was singing a song I'd heard before.
  A jacket, a pair of boots, a steel horse, and we were out on the road again.

  avatar
  root-ST4s
  Νέο μέλος
  Νέο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 09/03/2010
  Mηνύματα : 13
  Ηλικία : 37
  Μοντέλο : Ducati ST4s
  Κράνος : Shoei xr 1000, Xlite x 801

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από root-ST4s Την / Το 15.09.10 12:11

  Ταξιδευτής έγραψε:Φοροεισπρακτικα μετρα, απο ενα κρατος μπαχαλο που κοιταει να μαζεψει φραγκα για να κλεισει τρυπες που ανοιξαν οι ξεφτυλισμενοι "προνομοιουχοι" που εφαγαν με χρυσα κουταλια τοσα χρονια, και για να κλεισει ματια στο ποιμνιο (το υπολοιπο 99% των Ελληνων).

  Οσο ταξιδευω τοσο ανακαλυπτω οτι αυτη η κωλοχωρα ΤΙΠΟΤΑ κοινο δεν εχει με ευνομουμενες Ευρωπαικες χωρες οπου η ταξη, αρχες, υπακοη σε νομους, πειθαρχια κλπ ξεκινανε απο τη ΣΩΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!
  Εμεις ειμαστε δυστυχως μια χωρα του τριτου κοσμου οσο και αν ...ντρεπομαστε να το παραδεκτουμε. Και δωστου ολυμπιαδες, και σουπερ ντουπερ σταδια και γεφυρες και τα ρεστα μπας και το πιστεψουμε!
  Αληθεια, αναρωτηθηκατε ποτε ΓΙΑΤΙ οτι κανουμε το κανουμε τοσο grandeur με τοση λυσσα;;
  Εγω προσωπικα πιστευω οτι ειναι για να αποδειξουμε πρωτα πρωτα στους εαυτους μας οτι δεν ειμαστε "απ' το χωριο".
  Κατι αναλογο με τους "Αθηναιους". Οποιον να ρωτησεις κανεις δεν θα σου πει οτι ειναι απο χωριο! Λες και ειναι ντροπη!

  Τελοσπαντων, το θεμα ειναι αλλο: ειμαστε τριτοκοσμικη χωρα και εγω εχω παψει να πιστευω προ πολλου σε θαυματα.

  Τα ΚΤΕΟ για τις μηχανες μπορει να ειναι απλα ενα χαρατσι για ολους εμας αλλα ξερετε ποιος φταιει για το μετρο αυτο; Ολα αυτα τα χρεπια παπια με τις καραμουζες/σωληνες για εξατμισεις, οι καγκουρες με τα λινα για λαστιχα κλπ κλπ. Μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα λενε στο χωριο μου....

  Βεβαια δεν ειμαστε και εμεις αναματρητοι, ετσι; Ειχα, εχω και θα εχω ανοιχτες εξατμισεις στις μηχανες μου, ομως φροντιζω να ΜΗΝ προκαλω οταν περναω απο γειτονιες, και οταν γυριζω νυχτα σπιτι σβηνω τη μηχανη στην γωνια για να μην ενοχλω... Κοντα στο νου και η γνωση!

  Αν ομως τελικα εφαρμοστει ο καθενας θα πρεπει να αποφασισει τι να κανει.... Εγω προσωπικα δεν εχω ακομα κατασταλλαξει. Να με συγχωρειτε για αυτο, αλλα ειλικρινα ειτε δεν θα παω ποτε (και να πανε να @$@$!) ειτε αν παω θα παω με ενα ωραιο "δωρακι" για να μου δωσουν το αυτοκολλητο και να φυγω.

  Η αλλη λυση ειναι απλα να παω με την Ducati οπως ειναι.... Laughing Αφου ανατιναχτει το ντεσιμπελομετρο φευγω κυριος.... Laughing

  Thumbsup Thumbsup Thumbsup

  Φίλε ταξιδευτή δεν φταίνε οι παπάκηδες, άλλωστε υπάρχουν και πολλοί κάγκουρες με μηχανές....

  Απλά το κράτος που κατά τα άλλα "ενδιαφέρεται" για τους πολίτες και για την "ασφάλειά" τους θέλει να μαζέψει χρήμα.... ξεφτίλα!!!! Θεσπίζουν νόμους για μηχανόβιους κάποιοι άσχετοι με γραβατούλες που στο μυαλό τους έχουν μόνο το χρήμα και την λαμογιά.... Δεν φταίνε όμως μόνο αυτοί αλλά και εμείς που τους ψηφίζουμε,που ανεχόμαστε κάθε τους απόφαση και νόμο λέγοντας "δεν G@M1eT@I εγώ να είμαι καλά...." και που δεν βγαίνουμε στον δρόμο να τους....

  ΥΓ1:Είμαι από αυτούς που δεν ντρέπονται που είναι από χωριό... Very Happy Very Happy Very Happy

  ΥΓ2:Και εγώ δεν ξέρω αν θα πάω για μέτρηση ήχου αλλά αν το αποφασίσω θα πάω με το DUCATI όπως είναι να γελάσω λίγο..... silent silent silent

  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 15.09.10 12:29

  root-ST4s έγραψε: Thumbsup Thumbsup Thumbsup

  Φίλε ταξιδευτή δεν φταίνε οι παπάκηδες, άλλωστε υπάρχουν και πολλοί κάγκουρες με μηχανές....

  Απλά το κράτος που κατά τα άλλα "ενδιαφέρεται" για τους πολίτες και για την "ασφάλειά" τους θέλει να μαζέψει χρήμα.... ξεφτίλα!!!! Θεσπίζουν νόμους για μηχανόβιους κάποιοι άσχετοι με γραβατούλες που στο μυαλό τους έχουν μόνο το χρήμα και την λαμογιά.... Δεν φταίνε όμως μόνο αυτοί αλλά και εμείς που τους ψηφίζουμε,που ανεχόμαστε κάθε τους απόφαση και νόμο λέγοντας "δεν G@M1eT@I εγώ να είμαι καλά...." και που δεν βγαίνουμε στον δρόμο να τους....

  ΥΓ1:Είμαι από αυτούς που δεν ντρέπονται που είναι από χωριό... Very Happy Very Happy Very Happy

  ΥΓ2:Και εγώ δεν ξέρω αν θα πάω για μέτρηση ήχου αλλά αν το αποφασίσω θα πάω με το DUCATI όπως είναι να γελάσω λίγο..... silent silent silent


  Συμφωνουμε απολυτα! Ειπαμε: οποια τριτοκοσμικη χωρα και να δεις ειναι μεσα στη διαφθορα, λαμογια και μπαχαλο. Θα περιμενεις ποτε να οργανωσεις πχ την Ουγκαντα σε επιπεδα Ιταλιας/Γερμανιας/Γαλλιας; Προφανως οχι ε; Ε τοτε γιατι να περιμενεις την Ελλαδα; Ειναι το ΙΔΙΟ!

  ΥΓ1. Και εγω το ιδιο! Smile

  ΥΓ2. Παμε παρεα να πεσει ΤΟ γελιο (αν δεν πεσει και το ιδιο το κτηριο)! Laughing lol!


  _________________
  Νίκος
  The sun was shining still.
  The wind was singing a song I'd heard before.
  A jacket, a pair of boots, a steel horse, and we were out on the road again.

  avatar
  Postman
  Αρχαίο μέλος
  Αρχαίο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 03/11/2009
  Mηνύματα : 5671
  Ηλικία : 39
  Μοντέλο : John Deere 990HP
  Κράνος : M-1935 απο τον πολεμο.

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Postman Την / Το 15.09.10 14:17

  Ρε Μπανανία ειμαστε!!!! Νικο και εγω απο χωριο ειμαι φιλε και γουσταρω!!!!! Μετα θα με πεις τι κραζεις αμα δεν σε αρεσει , στο καλο και να μας γράφεις, αλλα ουτε αυτό είναι λύση , μετα λες να προσπαθήσω ρε παιδι μου να κανω και εγω κατι και ολοι μαζι από λιγο να το παλέψουμε, αλλα που??? μας εχουν δέσει τα χερια…… εεεε «αϊ σιχτιρ» που λεμε και στο χωριο μου!!!!

  avatar
  Φυσαλίδα
  Κολλημένο μέλος
  Κολλημένο μέλος

  Info
  Θηλυκό
  Εγγραφή : 18/03/2009
  Mηνύματα : 942
  Ηλικία : 37
  Μοντέλο : nexxon 72cc
  Κράνος : x-spirit shoei

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Φυσαλίδα Την / Το 15.09.10 17:12

  Ταξιδευτής έγραψε:
  root-ST4s έγραψε: Thumbsup Thumbsup Thumbsup

  Φίλε ταξιδευτή δεν φταίνε οι παπάκηδες, άλλωστε υπάρχουν και πολλοί κάγκουρες με μηχανές....

  Απλά το κράτος που κατά τα άλλα "ενδιαφέρεται" για τους πολίτες και για την "ασφάλειά" τους θέλει να μαζέψει χρήμα.... ξεφτίλα!!!! Θεσπίζουν νόμους για μηχανόβιους κάποιοι άσχετοι με γραβατούλες που στο μυαλό τους έχουν μόνο το χρήμα και την λαμογιά.... Δεν φταίνε όμως μόνο αυτοί αλλά και εμείς που τους ψηφίζουμε,που ανεχόμαστε κάθε τους απόφαση και νόμο λέγοντας "δεν G@M1eT@I εγώ να είμαι καλά...." και που δεν βγαίνουμε στον δρόμο να τους....

  ΥΓ1:Είμαι από αυτούς που δεν ντρέπονται που είναι από χωριό... Very Happy Very Happy Very Happy

  ΥΓ2:Και εγώ δεν ξέρω αν θα πάω για μέτρηση ήχου αλλά αν το αποφασίσω θα πάω με το DUCATI όπως είναι να γελάσω λίγο..... silent silent silent


  Συμφωνουμε απολυτα! Ειπαμε: οποια τριτοκοσμικη χωρα και να δεις ειναι μεσα στη διαφθορα, λαμογια και μπαχαλο. Θα περιμενεις ποτε να οργανωσεις πχ την Ουγκαντα σε επιπεδα Ιταλιας/Γερμανιας/Γαλλιας; Προφανως οχι ε; Ε τοτε γιατι να περιμενεις την Ελλαδα; Ειναι το ΙΔΙΟ!

  ΥΓ1. Και εγω το ιδιο! Smile

  ΥΓ2. Παμε παρεα να πεσει ΤΟ γελιο (αν δεν πεσει και το ιδιο το κτηριο)! Laughing lol!  εγώ δεν σχολιάζω γιατί απλά δεν έχω κάτι καινούριο να πώ.
  μία χάρη μόνο..... στην μέτρηση ήχου τραβήξτε ένα videάκι σας παρακαλώ! pirate
  avatar
  Caracal
  Παλιό μέλος
  Παλιό μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 20/04/2009
  Mηνύματα : 2326
  Ηλικία : 98
  Μοντέλο : NC21, 2*NC30, NC35, RC36-2, SC45

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Caracal Την / Το 15.09.10 17:19

  Φυσαλίδα έγραψε:μία χάρη μόνο..... στην μέτρηση ήχου τραβήξτε ένα videάκι σας παρακαλώ! pirate

  Video όχι, αλλά το πλησιέστερο σε comic μάλλον:

  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 15.09.10 17:27

  Laughing lol! lol! Rock Rock Eτσι! Ed θεος λεμε!! Rock


  _________________
  Νίκος
  The sun was shining still.
  The wind was singing a song I'd heard before.
  A jacket, a pair of boots, a steel horse, and we were out on the road again.

  avatar
  Φυσαλίδα
  Κολλημένο μέλος
  Κολλημένο μέλος

  Info
  Θηλυκό
  Εγγραφή : 18/03/2009
  Mηνύματα : 942
  Ηλικία : 37
  Μοντέλο : nexxon 72cc
  Κράνος : x-spirit shoei

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Φυσαλίδα Την / Το 15.09.10 17:28

  lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
  avatar
  nikos-ex victor
  Παλιό μέλος
  Παλιό μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 02/06/2009
  Mηνύματα : 1861
  Ηλικία : 43
  Μοντέλο : VFR 800Α '08
  Κράνος : HJC τελικά

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από nikos-ex victor Την / Το 16.09.10 3:48

  lol! lol! lol! lol! lol!
  Thumbsup Thumbsup Thumbsup Thumbsup
  avatar
  Seelenheil
  Μέλος
  Μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 08/12/2009
  Mηνύματα : 294
  Ηλικία : 35
  Μοντέλο : ST-1300 / 2004
  Κράνος : Shark Skwal

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Seelenheil Την / Το 16.09.10 9:04

  lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
  avatar
  laume
  Κολλημένο μέλος
  Κολλημένο μέλος

  Info
  Θηλυκό
  Εγγραφή : 31/01/2010
  Mηνύματα : 713
  Ηλικία : 35
  Μοντέλο : Honda CBF 250!!!
  Κράνος : HJC Samurai MC1

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από laume Την / Το 16.09.10 9:54

  T T T T T Thumbsup
  avatar
  Roberto
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 28/06/2009
  Mηνύματα : 1150
  Ηλικία : 41
  Μοντέλο : VFR 800 RC46 II Α5
  Κράνος : Arai Quantum

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από Roberto Την / Το 16.09.10 13:16

  Δεν υπάρχει άλλη λύση...διαδήλωση στη βουλή, να φάνε το Termignioni στο κώλο, και να βγάζει το στόμα τους άκαυτη.


  _________________
  When in doubt, throttle it out!
  avatar
  SCORPIOS
  Αρχαίο μέλος
  Αρχαίο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 22/11/2009
  Mηνύματα : 3276
  Ηλικία : 38
  Μοντέλο : VFR800
  Κράνος : shoei xr1100

  δεν ειμαι του πνευματος ειμαι του οινοπνευματος…..

  Απ: Όχι άλλη ασφάλεια!

  Δημοσίευση από SCORPIOS Την / Το 17.09.10 23:45

  Εγώ κάρτα καυσαερίων και ήχου δεν υπάρχει περίπτωση να παω να βγάλω ποτέ.
  Αυτό που μου την δίνει είναι ότι οι γραβατωμένοι λένε ότι για τα ατυχήματα φταίνε μόνο οι μηχανόβιοι

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 22.06.18 8:48