VFRh - VFR Club Hellas


  Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Μοιραστείτε
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 29.01.09 12:55

  Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο blog motoadventures.


  Ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν είναι ούτε εύκολη αλλά ούτε και δύσκολη υπόθεση. Καταρχάς το αιώνιο Ελληνικό πρόβλημα. Η χαρτούρα και η ταλαιπωρία για να την αποκτήσετε. Και κατά δεύτερον τι πράγματα πρέπει να προσέξετε για να αποφύγετε τις χαζές ταλαιπωρίες. Μέσα από αυτές τις γραμμές θα προσπαθήσω να σας δώσω μια γενική εικόνα στο τι χρειάζεστε και πως θα το αποκτήσετε:
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 29.01.09 12:55

  • Άδεια, ασφάλεια, δίπλωμα, διαβατήριο κτλπ
  Η άδεια της μοτοσικλέτας σας, ισχύει για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικά για τις περισσότερες πολιτισμένες χώρες. Σημειωτέον ότι θα πρέπει να έχετε νέου τύπου πινακίδα η οποία θα έχει το σήμα εθνικότητας -το GR δηλαδή-. Αν έχετε παλιού τύπου πινακίδα τότε φροντίστε να προμηθευτείτε το σήμα εθνικότητας (μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε γραφείο της ΕΛΠΑ με κόστος 0,88€).

  Το δίπλωμα σας ισχύει επίσης για όλες της χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και για μερικές ακόμα που ακολουθούν τα πρότυπα της. Αν το ταξίδι σας είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τσεκάρετε αν ισχύει το δίπλωμα σας στη χώρα που θα ταξιδέψετε και αν όχι, επισκεφτείτε την ΕΛΠΑ για την έκδοση διεθνούς διπλώματος. Για την έκδοση διεθνούς διπλώματος απαιτείται μία φωτογραφία, το δίπλωμα σας -σε ισχύ φυσικά- και το διαβατήριο ή τη νέου τύπου ταυτότητα σας. Η διαδικασία διεκπεραιώνετε αυθημερόν και η ισχύ είναι για 1 ή για 3 έτη. Το κόστος του ανέρχεται σε 45€ ή 85€ αντίστοιχα.

  Όσο αναφορά για την ασφάλεια της μοτοσικλέτας, επισκεφτείτε τον ασφαλιστή σας και ζητήστε να σας εκδώσουν «πράσινη κάρτα». Η πράσινη κάρτα ισχύει και πάλι για χώρες της ΕΟΚ (συνήθως ενημερώνετε την ασφαλιστική σας εταιρεία σε ποιες χώρες θα ταξιδέψετε) και ο χρόνος έκδοσης της είναι άμεσος (δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποια ασφαλιστική εταιρία που να καθυστερεί την έκδοση του, αλλά ίσως να υπάρχει κάποια). Η ισχύ της κάρτας συνήθως είναι για το διάστημα που εσείς θα δηλώσετε. Για χώρες εκτός ΕΟΚ ενημερωθείτε απ’ την ασφαλιστική εταιρεία (ορισμένες εταιρείας έχουν συμβάσεις με κάποιους ασφαλιστικούς φορείς σε διάφορες χώρες). Μερικές ασφαλιστικές εταιρίες χρεώνουν για την έκδοση της πράσινης κάρτας αλλά σε γενικό βαθμό η έκδοση της για χώρες της ΕΟΚ είναι δωρεάν.

  Σε χώρες της ΕΟΚ δεν χρειάζεται διαβατήριο, αρκεί η ταυτότητα σας. Σας προτείνουμε πάντως να εκδώσετε διαβατήριο καθώς σε έλεγχο στοιχείων και λόγω ότι οι περισσότερες ταυτότητες αναγράφουν τα στοιχεία σας μόνο στα Ελληνικά, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Η διαδικασία έκδοσης του διαβατηρίου γίνετε από στο αστυνομικό τμήμα της περιοχή σας και για την έκδοση του χρειάζονται τα παρακάτω δικαιολογητικά: Αίτηση (συμπληρώνετε στο αστυνομικό τμήμα), μια πρόσφατη (τελευταίου μήνα) έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία 4×6 εκ. καθορισμένων τεχνικών προδιαγραφών, παράβολο τελών έκδοσης (για διαβατήριο 5ετούς διάρκειας 26,40€ ή 4,80€/έτος), παράβολο βιβλιαρίου 45€, ταχυδρομικά τέλη 5€, φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου ταυτότητας και υπεύθυνη δήλωση όπου ο ενδιαφερόμενος αναφέρει:

  - Αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για συγκεκριμένα αδικήματα που αφορούν την έκδοση, την χρήση, την απώλεια ή την κλοπή διαβατηρίου

  - Αν εκκρεμούν σε βάρος του ποινικές διώξεις ή έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τα παραπάνω αδικήματα

  - Αν έχει κηρυχθεί ανυπότακτος ή λιποτάκτης

  - Αν εκκρεμεί σε βάρος του απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

  Συνήθως τα αστυνομικά τμήματα έχουν προσυμπληρωμένες υπεύθυνες δηλώσεις. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό δημοτολογίου, εφόσον δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας σας.

  Η διαδικασία έκδοσης κρατάει 3 εργάσιμες ημέρες και στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει το διαβατήριο του από το αστυνομικό τμήμα όπου το κατέθεσε. Σε περίπτωση ανανέωσης θα πρέπει να προσκομιστούν τα παραπάνω δικαιολογητικά συν το παλαιό σας διαβατήριο. Τέλος αν είστε κάτοχος παλαιού διαβατηρίου το οποίο είναι σε ισχύ, αυτό θα ισχύει μέχρι και 31-12-2006 ανεξαρτήτως την ημερομηνία λήξης του.

  Για την προσωπική σας ασφάλιση θα χρειαστείτε το Ε111 το οποίο εκδίδει ο ασφαλιστικός σας φορέας. Για την απόκτηση του χρειάζεται επισκεφτείτε τον ασφαλιστικό σας φορέα, προσκομίζοντας το βιβλιάριο υγείας σας και να συμπληρώσετε μια αίτηση. Μερικοί ασφαλιστικοί φορείς ζητάνε από φέτος να τους προσκομίσετε και φωτοτυπία του διαβατηρίου και της ταυτότητας σας. Ο χρόνος έκδοσης του διαφέρει ανάλογα τον ασφαλιστικό σας φορέα.


  Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ταξιδευτής στις 29.01.09 12:58, 1 φορά
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 29.01.09 12:57

  • Πιστωτικές κάρτες & Κάρτες ανάληψης

  Οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσωπικά μου έχει τύχει μόνο μια φορά να μην γίνει δεκτή η πιστωτική κάρτα και αυτό συνέβη σε ένα βενζινάδικο στην Ελβετία. Καλό θα είναι πάντως να υπάρχουν δύο πιστωτικές κάρτες σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η μια. Αν πληρώνετε τα καύσιμα με κάρτα, προσέξτε γιατί αρκετά βενζινάδικα έχουν την τάση να χρεώνουν παραπάνω από ότι βάζετε (προπαντός αν φουλάρετε αρκετές μοτοσικλέτες και πληρώνετε με μια κάρτα). Πάντα τσεκάρετε τι γράφει η αντλία και τι σας χρεώνει στην κάρτα. Όσο αναφορά τις κάρτες ανάληψης χρημάτων, κοινώς cashcard, οι περισσότερες γίνονται δεκτές και σε ΑΤΜ εκτός συνόρων. Οι κάρτες που γίνονται δεκτές έχουν συνήθως το σηματάκι «Maestro» πάνω. Για να είσαστε όμως σίγουροι και μην μείνετε «ρέστοι» απευθυνθείτε στην τράπεζα σας. Αν χρησιμοποιήσετε κάρτα για ανάληψη χρημάτων θα χρεωθείτε ένα μικρό ποσό από την τράπεζα του εξωτερικού. Το ποσό αυτό διαφέρει ανάλογα με την τράπεζα. Κυμαίνετε πάντως γύρω στο 1%. Μερικές τράπεζες στο αφαιρούν επί των χρημάτων που σηκώνετε ενώ άλλες θα πιστώσουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

  • Κινητή τηλεφωνία

  Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το roaming ή «περιαγωγή» ελληνιστί. Για να το κάνετε αυτό απλός επικοινωνήστε τηλεφωνικός με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρία σας. Η διαδικασία μπορεί να αποδεικτή κουραστική αν δεν εξοφλείτε το λογαριασμό σας μέσο πιστωτικής κάρτας. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας θέλουν κάποια ασφάλεια για την πληρωμή του λογαριασμού και για να είναι σίγουρες ότι δεν θα την κοπανήσετε στο εξωτερικό σας ζητάνε εξόφληση λογαριασμού με πιστωτική κάρτα. Προσωπικά δεν μου έχει ζητηθεί -αν και εξοφλώ τον λογαριασμό τις μετρητής- αλλά έχει ζητηθεί σε περιπτώσεις φίλων. Για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν κάνει συμβάσεις με ανάλογες εταιρίες. Ενημερώστε την εταιρία σας σε ποιες χώρες θα κινηθείτε και θα σας ενημερώσει με την σειρά της ποιες συμβασιούχες εταιρίες να χρησιμοποιήσετε. Σημειωτέων πως τα περισσότερα πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας δεν ισχύουν στο εξωτερικό και οποιαδήποτε κλήση χρεώνετε αρκετά παραπάνω. Σε περίπτωση που κάποιος σας πάρει τηλέφωνο χρεώνεστε και εσείς.


  Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ταξιδευτής στις 29.01.09 13:00, 1 φορά
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 29.01.09 12:59

  • Σχεδίαση

  Πως θα πάτε και που θα πάτε, το αιώνιο πρόβλημα. Προσωπικά, η σχεδίαση της διαδρομής μου τρωει τον περισσότερο χρόνο. Οι περισσότερες πληροφορίες μαζεύονται από το διαδίκτυο. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες καθώς τα οδηγικά γούστα διαφέρουν από οδηγό σε οδηγό. Άλλοι γουστάρουν να πηγαίνουν τσίτα και να ξύνουν και άλλοι να περνάνε από ωραίες διαδρομές. Πληροφορίες για ωραίες διαδρομές καθώς και γενικά πληροφορίες για την Ευρώπη θα βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

  www.alpineroads.com

  www.bestbikingroads.com

  www.touringeurope.org

  www.motorbike-pals.com

  www.bugeurope.com

  Για χάρτες επισκεφθείτε το:

  www.viamichelin.com

  Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε κατά την σχεδίαση της διαδρομής. Κατά πρώτον οι αποστάσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στα οδηγικά σας όρια, όπου «όρια» είναι τα χιλιόμετρα που μπορείτε να καλύψετε χωρίς να κουραστείτε. Τα χιλιόμετρα αυτά επηρεάζονται από τις μοτοσικλέτες που συμμετέχουν στην εξόρμηση σας και το αν υπάρχουν «διπλοί». Και τα δύο παραπάνω χρειάζονται για να υπολογιστεί η μέση ωριαία ταχύτητα η οποία θα σας δώσει και το max των χιλιομέτρων των οποίων μπορείτε αν διανύσετε. Επίσης πρέπει να υπολογίσετε και τις στάσεις για καύσιμα οι οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν βάση της μοτοσικλέτας με την μικρότερη αυτονομία.

  Τέλος, υπάρχουν αρκετά προγράμματα (πχ Autoroute) που μπορούν να σας βοηθήσουν στην σχεδίαση της διαδρομής.
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 29.01.09 13:01

  • Εξοπλισμός

  Η Ελλάδα είναι απ’ τα νοτιότερα μέρη της Ευρώπης και μην περιμένετε να συναντήσετε τον καιρό της στα μέρη τα οποία θα επισκεφτείτε. Μην ξεκινήσετε λοιπόν χωρίς επενδύσεις, αδιάβροχα, ισοθερμικά, ζεστά γάντια κτλπ.

  Όλα τα χρήσιμα αντικείμενα (πχ φωτογραφική μηχανή, αδιάβροχα κτλ) πρέπει να τοποθετούνται στο tank bag ή σε κάποιο εύκολα προσβάσιμο σημείο. Φανταστείτε να αρχίσει να βρέχει και εσείς να πρέπει να λύσετε τα μπαγκάζια σας για να βρείτε το αδιάβροχο.

  Επίσης απαραίτητο είναι το κιτ επισκευής ελαστικού (tubeless ή όχι), αμπούλες αέρα και μια μικρή εργαλειοθήκη με τα απαραίτητα κλειδιά για κάθε μοτοσικλέτα. Για εξοικονόμηση χώρου, δεν είναι ανάγκη να κουβαλάτε όλοι εργαλεία, αρκεί ένας να φτιάξει μια εργαλειοθήκη που να «κάνει» για όλες τις μοτοσικλέτες. Απαραίτητος θεωρείται και ένας μικρός φακός. Αν πρόκειται να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα φροντίστε να πάρετε μαζί σας λιπαντικό για την αλυσίδα. Επίσης καλό θα είναι να κουβαλάτε ένα σετ από ανταλλακτικές ασφάλειες.

  Αλλάξτε μεταξύ σας δεύτερα κλειδιά από ότι κλειδαριά κουβαλάτε μαζί σας. Κανείς δε θέλει να μείνει στην μέση του πουθενά χωρίς κλειδιά. Σημειωτέων ότι αυτοί που παραλάβανε κλειδιά θα πρέπει να κρατάνε μαζί τους και όχι να τ’ αφήνουν πίσω στο ξενοδοχείο πχ.

  Φροντίστε για την αδιαβροχοποίηση των αποσκευών σας. Μπορεί η cordura να αναφέρετε ως αδιάβροχη, αλλά πιστέψτε με, με τίποτα δεν πρόκειται να αντέξει σε 2 ώρες συνεχόμενης καταρρακτώδους βροχής (την οποία βροχή είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε).

  Απαραίτητο -και ευχόμαστε αχρείαστο- θεωρείτε και ένα μικρό φαρμακείο με μερικές γάζες, οινόπνευμα, βαμβάκι, bedadin, ασπιρίνες, κορτιζονούχα χάπια, χάπια για διάρροια και stick για τσιμπήματα.

  Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα…..
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 23.03.09 10:56

  Αρθρο που δημοσιευτηκε στο kokomilko.net απο τον φιλο Νικο


  Λίστα Πακεταρισματος.

  Κατ αρχήν τα χαρτιά!!! Την άδεια της μηχανής, την ασφάλεια της, την πράσινη κάρτα.

  Η πράσινη κάρτα, άσχετα με ότι σας λέει ο πράκτοράς σας, είναι δωρεάν. Αν κάνετε τον κόπο να πάτε μέχρι τα γραφεία της εταιρείας σας, θα την παραλάβετε επί τόπου.
  Πρόκειται απλώς για ένα μεταφρασμένο στ’ αγγλικά χαρτί, που δηλώνει ότι η αγαπημένη σας είναι ασφαλισμένη, κι έχει ουσιαστική ισχύ μέχρι την λήξη του συμβολαίου.

  Έπειτα τα ρούχα. Όταν πάτε σε κλίμα που δεν γνωρίζετε, καλό είναι, ότι έχετε να το πάρετε.
  Οπωσδήποτε ένα «κλασικό» αδιάβροχο κι ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια.
  Γιατί αφ’ ενός μπορεί να πέσετε σε καταρρακτώδη βροχή, αφ’ ετέρου, το αδιάβροχο, είναι εξαιρετικό αντιανεμικό.
  Ένα δυο σετ ισοθερμικά, (γάντια, μπλούζα, παντελόνι, κάλτσες, να έχετε ν’ αλλάζετε), γιατί μπορεί ν ανακαλύψετε ότι στην Ελλάδα δεν κάνει κρύο, ένα δύο ρούχα «πολιτικά», για να μπορείτε να «κυκλοφορήσετε σαν άνθρωποι» και να βγείτε μια βόλτα.
  Κι εννοείτε φυσικά, πως ξεκινάτε φορώντας “cordura” πάνω κάτω με επενδύσεις, και μοτοσικλετιστικές μπότες. Κι ένα ζευγαράκι γκέτες καλό είναι να υπάρχει!!!
  Αν έχετε «εκκρεμότητες» με τα δόντια σας, πάρτε μαζί σας αντιβίωση και παυσίπονα. Θα χρειαστούν.

  Πέρα απ’ τον ατομικό μας εξοπλισμό, υπάρχουν κι άλλα απαραίτητα.
  Ένα φαρμακείο αυτοκινήτου. Αν όχι για την υγεία μας, για την τσέπη μας. (έξω σέρνονται κλήσεις γι’ αυτά τα πράγματα).
  Ένας φακός. Που έχουμε τσεκάρει ότι δουλεύει.
  Ένα σετ επισκευής ελαστικών, με αμπούλα πεπιεσμένου αέρα.
  Ένα σπρεϋ αλυσίδας. Που δεν έχουμε χάσει ακόμα το σωληνάκι.
  Ότι εργαλεία χρειαζόμαστε (εφ’ όσων έχουμε την γνώση) για να αλλάξουμε λάμπες, ντίζες και μπουζί, κι εννοείτε τα αντίστοιχα ανταλλακτικά.

  Αν λείψουμε για μέρες, ή πρόκειται να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα, καλό είναι να έχουμε μαζί και το λαδάκι μας. Αν και στην Ευρώπη, κάτι τέτοιο είναι μάλλον περιττό.

  Η φιλοσοφία γενικά είναι, αποφεύγουμε να μείνουμε στην μέση του πουθενά, από κάτι γελοίο.
  Αν κι εδώ που τα λέμε......Ο νόμος του Merphy προβλέπει, ότι θα χρειαστείς αυτό που ξέχασες. Ή αυτό που λείπει τέλος πάντων.
  Γι’ αυτό καθίστε ψύχραιμα και σκεφτείτε την δική σας λίστα. Που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.
  Το υγρό των φακών επαφής για παράδειγμα.
  Την οδοντόβουρτσα ή και τα ξυριστικά σας.
  Τον φορτιστή του κινητού.
  Σαμπουάν κι αφρόλουτρα.
  Ένα τσαντάκι για να βάλετε τα ψιλολόγια μέσα.
  Το φόρτωμα.

  Αν έχουμε διώροφο tank bag, καλό είναι να μην το αναπτύξουμε. Μπορεί να μας εμποδίζει απ’ το να στρίψουμε μέχρι το να βλέπουμε. Και οπωσδήποτε ελέγχουμε αν βρίσκει για παράδειγμα στην μίζα, όταν στρίβουμε δεξιά, κλπ.
  Σ’ αυτό, βάζουμε τα είδη πρώτης ανάγκης. Πρώτα – πρώτα στην διαφανή θήκη, βάζουμε τον χάρτη. Στην εξωτερική και άμεσα προσβάσιμη θέση, χαρτιά, camera, κινητό, και μερικά χρήματα.
  Στην μεγάλη θήκη, βάζουμε καλά διπλωμένα τα ισοθερμικά μας, πετσέτες και καλλυντικά.
  Στην μπαγκαζιέρα βάζουμε τα «εξωτερικά» μας ρούχα, που πιάνουν όγκο απ’ τις ενισχύσεις, τα «πολιτικά», παντόφλες και εφεδρικά παπούτσια ή (όπως εγώ) το….. Lap top και την φωτογραφική τσάντα.

  Οι τελευταιες μερες.

  Δέκα περίπου μέρες πριν ξεκινήσουμε, κάνουμε service.
  Αν θέλουμε να κάνουμε αλλαγές, (επιπλέων φώτα, παροχές, κάγκελα κλπ.), τις κάνουμε τότε. (μαζί με το service).
  Αυτό το δεκαήμερο, φροντίζουμε να κυκλοφορούμε με την μηχανή κάνοντας περίπου χίλια χιλιόμετρα. (Ώστε αν κάτι δεν έχει γίνει σωστά, να φανεί όσο είμαστε ακόμα εδώ!!!
  Το βράδυ πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε την μηχανή με γεμάτο ντεπόζιτο και ελεγμένα σωστό αέρα στα λάστιχα.
  Ένα καλό αφρόλουτρο αφού τελειώσουμε με το φόρτωμα, μας βοηθάει να κάνουμε έναν χαλαρό και ξεκούραστο ύπνο ωστε να αρχίσουμε την μέρα και το ταξίδι μας ζωντανοί και γεμάτοι ενέργεια.
  Το πρωί ξυπνάμε, τοποθετούμε την μπαγκαζιέρα και το tank bag στην θέση τους, ζεσταίνουμε την μηχανή, την καβαλάμε και ξεκινάμε.

  Καλό ταξίδι!!!


  _________________
  Νίκος
  The sun was shining still.
  The wind was singing a song I'd heard before.
  A jacket, a pair of boots, a steel horse, and we were out on the road again.

  avatar
  KiloMeater
  Κολλημένο μέλος
  Κολλημένο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 31/01/2009
  Mηνύματα : 889
  Ηλικία : 42
  Μοντέλο : VFR800 vtec, SYM HD 200iEvo
  Κράνος : ARAI RX-7

  Full time dad

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από KiloMeater Την / Το 23.03.09 12:24

  Δεν ξέρω αν πρέπει να προσθέσουμε κάτι σε αυτό το καλογραμένο Post, θα βάλω και εγώ το πετραδάκι μου και κρίνει ο mod

  Στα πολιτικα ρούχα που κουβαλάμε, προσθέστε και ενα ζευγαρακι ελαφριά παπούτσια περπατήματος
  Έπειτα απο ώρες και ώρες οδήγησης είναι απίστευτα ευχάριστη αίσθηση να μπορείς να φορέσεις ενα ελαφρύ στεγνό παπουτσάκι για να περπατήσεις στα δρομάκια της πόλης, να πάς για φαγητό ή ότιδήποτε άλλο, σε αντίθεση με τη βαριά μπότα της μηχανής.
  avatar
  ταξιδιαρης
  Νέο μέλος
  Νέο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 09/03/2009
  Mηνύματα : 14
  Ηλικία : 68
  Μοντέλο : vfr 800 vtec
  Κράνος : arai

  Ταξιδι στο εξωτερικο

  Δημοσίευση από ταξιδιαρης Την / Το 14.05.09 8:36

  Επειδη εχω κανει 25 ταξειδια στην Ευρωπη 2 απλες συμβουλες΄Α.Να παρετε απο το ασφ.ταμειο σας το Ε111 το οποιο σας καλυπτει υγειονομικα στην ΕΕ καιΒ.ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ ΔΗΛ.ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ.
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 14.05.09 10:59

  Πολυ σωστες συμβουλες παιδια! :_hi:


  _________________
  Νίκος
  The sun was shining still.
  The wind was singing a song I'd heard before.
  A jacket, a pair of boots, a steel horse, and we were out on the road again.

  avatar
  finrod
  Τακτικό μέλος
  Τακτικό μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 01/02/2009
  Mηνύματα : 465
  Ηλικία : 37
  Μοντέλο : VFR800 ABS
  Κράνος : Καμία επιλογή

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από finrod Την / Το 14.05.09 11:19

  ταξιδιαρης έγραψε:Επειδη εχω κανει 25 ταξειδια στην Ευρωπη 2 απλες συμβουλες΄Α.Να παρετε απο το ασφ.ταμειο σας το Ε111 το οποιο σας καλυπτει υγειονομικα στην ΕΕ καιΒ.ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ ΔΗΛ.ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ.

  Εννοείς να μην πάμε παρέα με άλλες μηχανές, με φίλους; Γιατί τόσο πολύ; Δεν λέω, ίσως οι πολλοί μπερδεύουν το πράγμα, αλλά γνώμη μου είναι ότι σε ταξίδια 3 άτομα είναι απαραίτητα (εκτός από τα ρομαντικά βέβαια Blush )
  avatar
  KiloMeater
  Κολλημένο μέλος
  Κολλημένο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 31/01/2009
  Mηνύματα : 889
  Ηλικία : 42
  Μοντέλο : VFR800 vtec, SYM HD 200iEvo
  Κράνος : ARAI RX-7

  Full time dad

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από KiloMeater Την / Το 14.05.09 12:25

  Όταν πάς μόνος σου , μπλέκεις με τους ντόπιους καλύτερα, πιάνεις παρέες, γενικά αφομοιώνεσαι απο το κάθε μέρος (καλά οχι με την πρώτη μέρα, αλλα αμα κάτσεις λιγο παραπάνω έτσι πάει..)
  Αμα πάς με παρέα μεταφέρεις μαζί σου ενα bubble απο οικείες καταστάσεις, θέματα συζήτησης, πρόσωπα...
  Στην πρώτη περίπτωση η εμπειρία είναι πιο αυθεντική, πιο γεμάτη... η τουλάχιστον έτσι δουλεύει σε μένα Wink

  Και φυσικά, μη ξεχνάμε και το θέμα της πρακτικότητας .. κάθεσαι όπου σαρέσει, δεν χάνεσαι , δεν περιμένεις, δεν δεν δεν...
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 14.05.09 13:51

  KiloMeater έγραψε:Όταν πάς μόνος σου , μπλέκεις με τους ντόπιους καλύτερα, πιάνεις παρέες, γενικά αφομοιώνεσαι απο το κάθε μέρος (καλά οχι με την πρώτη μέρα, αλλα αμα κάτσεις λιγο παραπάνω έτσι πάει..)
  Αμα πάς με παρέα μεταφέρεις μαζί σου ενα bubble απο οικείες καταστάσεις, θέματα συζήτησης, πρόσωπα...
  Στην πρώτη περίπτωση η εμπειρία είναι πιο αυθεντική, πιο γεμάτη... η τουλάχιστον έτσι δουλεύει σε μένα Wink

  Και φυσικά, μη ξεχνάμε και το θέμα της πρακτικότητας .. κάθεσαι όπου σαρέσει, δεν χάνεσαι , δεν περιμένεις, δεν δεν δεν...

  ΕΤΣΙ ακριβως! Δεν θα μπορουσα να το πω καλυτερα!
  Για εμενα τα μεγαλυτερα ταξιδια ειναι βασικο να τα κανω μονος μου -η το ΠΟΛΥ με εναν συνεπιβατη.

  Στην πραξη ανακαλυψα οτι τα καλυτερα και πιο απολαυστικα ταξιδια τα εκανα μονος... Εχεις το χρονο να μεινεις με τον εαυτο σου και μαθαινεις να εισαι ανοιχτος στους γυρω και τις καταστασεις -ακριβως γιατι δεν εχεις κοντα καποιον "δικο" σου να σου παιρνει την προσοχη!


  _________________
  Νίκος
  The sun was shining still.
  The wind was singing a song I'd heard before.
  A jacket, a pair of boots, a steel horse, and we were out on the road again.

  avatar
  FZMAN
  Μέλος
  Μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 25/02/2009
  Mηνύματα : 164
  Ηλικία : 51
  Μοντέλο : YAMAHA FAZER 600 S2
  Κράνος : SHOEI XR 1100

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από FZMAN Την / Το 14.05.09 15:40

  Ταξιδευτής έγραψε:
  KiloMeater έγραψε:Όταν πάς μόνος σου , μπλέκεις με τους ντόπιους καλύτερα, πιάνεις παρέες, γενικά αφομοιώνεσαι απο το κάθε μέρος (καλά οχι με την πρώτη μέρα, αλλα αμα κάτσεις λιγο παραπάνω έτσι πάει..)
  Αμα πάς με παρέα μεταφέρεις μαζί σου ενα bubble απο οικείες καταστάσεις, θέματα συζήτησης, πρόσωπα...
  Στην πρώτη περίπτωση η εμπειρία είναι πιο αυθεντική, πιο γεμάτη... η τουλάχιστον έτσι δουλεύει σε μένα Wink

  Και φυσικά, μη ξεχνάμε και το θέμα της πρακτικότητας .. κάθεσαι όπου σαρέσει, δεν χάνεσαι , δεν περιμένεις, δεν δεν δεν...

  ΕΤΣΙ ακριβως! Δεν θα μπορουσα να το πω καλυτερα!
  Για εμενα τα μεγαλυτερα ταξιδια ειναι βασικο να τα κανω μονος μου -η το ΠΟΛΥ με εναν συνεπιβατη.

  Στην πραξη ανακαλυψα οτι τα καλυτερα και πιο απολαυστικα ταξιδια τα εκανα μονος... Εχεις το χρονο να μεινεις με τον εαυτο σου και μαθαινεις να εισαι ανοιχτος στους γυρω και τις καταστασεις -ακριβως γιατι δεν εχεις κοντα καποιον "δικο" σου να σου παιρνει την προσοχη!
  Συμφωνώ απόλυτα μιας και εγώ τα καλύτερα ταξίδια μου τα έκανα μόνος
  avatar
  Ο φυσικός
  Αρχαίο μέλος
  Αρχαίο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 13/01/2009
  Mηνύματα : 7104
  Ηλικία : 46
  Μοντέλο : HONDA VFR 750, DRZ 400 S
  Κράνος : Shoei XR-1000

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ο φυσικός Την / Το 14.05.09 16:34

  Σε πολυήμερα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να δοκιμαστεί ακόμα και η καλύτερη φιλία. Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος για να κάνεις τέτοια ταξίδια με φίλους! Σε οποιαδήποτε περίπτωση νομίζω πως 3 μηχανές είναι το απόλυτο άνω όριο, ενώ 2 είναι μια χαρά. Τα μοναχικά ταξίδια είναι όμορφα με ένα μόνο μειονέκτημα (πέρα από θέματα ασφάλειας), προσωπικά μελαγχολώ άμα βραδιάσει και δεν έχω κάποιον να μιλήσω Blush
  Αν κάποιος καλός φίλος και καλός συνταξιδιώτης του εσωτερικού ήταν πιθανή παρέα για το εξωτερικό δεν θα αρνιόμουν, αλλά ούτε θα δίσταζα να φύγω μόνος αν δεν έβρισκα τέτοια παρέα.
  Είναι απαραίτητο να ταιριάζουν ρυθμοί (οδηγικοί αλλά και ζωής) καθώς και στόχοι. Αν ο ένας τρελαίνεται για ορεινό στροφιλίκι και μουσεία και ο άλλος για ατελείωτες ευθείες και καφετέριες υπάρχει ένα θέμα...


  Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ο φυσικός στις 14.05.09 16:36, 1 φορά
  avatar
  Vvag
  Αρχαίο μέλος
  Αρχαίο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 10/01/2009
  Mηνύματα : 8480
  Ηλικία : 34
  Μοντέλο : Πενφέ Εφοχτακόσατζιες
  Κράνος : Arai Viper-GT, Arai Tour X-3

  Ένα μήλο την ημέρα το PC το κάνει πέρα!

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Vvag Την / Το 14.05.09 16:36

  Ο φυσικός έγραψε:Σε πολυήμερα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να δοκιμαστεί ακόμα και η καλύτερη φιλία. Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος για να κάνεις τέτοια ταξίδια με φίλους! Σε οποιαδήποτε περίπτωση νομίζω πως 3 μηχανές είναι το απόλυτο άνω όριο, ενώ 2 είναι μια χαρά. Τα μοναχικά ταξίδια είναι όμορφα με ένα μόνο μειονέκτημα (πέρα από θέματα ασφάλειας), προσωπικά μελαγχολώ άμα βραδιάσει και δεν έχω κάποιον να μιλήσω Blush
  Αν κάποιος καλός φίλος και καλός συνταξιδιώτης του εσωτερικού ήταν πιθανή παρέα για το εξωτερικό δεν θα αρνιόμουν, αλλά ούτε θα δίσταζα να φύγω μόνος αντί να ταξιδέψω με κάποιον που δεν εμπιστεύομαι 100%.

  +1 Bye


  _________________
  Βαγγέλης | BRAIN
  avatar
  finrod
  Τακτικό μέλος
  Τακτικό μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 01/02/2009
  Mηνύματα : 465
  Ηλικία : 37
  Μοντέλο : VFR800 ABS
  Κράνος : Καμία επιλογή

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από finrod Την / Το 14.05.09 19:31

  Ο φυσικός έγραψε:
  Είναι απαραίτητο να ταιριάζουν ρυθμοί (οδηγικοί αλλά και ζωής) καθώς και στόχοι. Αν ο ένας τρελαίνεται για ορεινό στροφιλίκι και μουσεία και ο άλλος για ατελείωτες ευθείες και καφετέριες υπάρχει ένα θέμα...

  Συγγνώμη που θα φανώ ο δικηγόρος του διαβόλου εδώ, αλλά δεν είναι όλοι άσπρο μάυρο.
  Σε κάποιους αρέσουν και οι καφετέριες και τα μουσεία. Το θέμα είναι να είμαστε προσαρμοστικοί τύποι. Στα ταξίδια πρέπει να ξεκινάς με ανοιχτή διάθεση.

  Προσωπικά έχω πάει μόνο με παρέα ταξίδια, και δεν ααντιμετώπισα πρόβλημα, παρόλο που θέματα είχαμε να λύσουμε σε διάφορες φάσεις.
  Το ρητό είναι σοφό:
  Δυο είναι λίγοι, τρεις ειναι πολλοί

  Αλλά όπως ειπώθηκε και παραπάνω, την παρέα την θες για τις φάσεις που θα αναλύσεις το βράδυ, που θα γελάσεις το επόμενο πρωί, που θα σχολιάσεις στην επόμενη στάση στην autostrada. Και φυσικά για να ξεσηκώνει ο ένας τον άλλο, όταν για τους x,y λόγους κάποιος βαριέται.

  Και δεν ξέρω για εσάς, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να πιάσω φιλίες στο εξωτερικό, ειδικά όταν είμαι στη μηχανή και γράφω 400 χιλιόμετρα τη μέρα.
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 14.05.09 20:41

  finrod έγραψε:Και δεν ξέρω για εσάς, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να πιάσω φιλίες στο εξωτερικό, ειδικά όταν είμαι στη μηχανή και γράφω 400 χιλιόμετρα τη μέρα.

  Eκαστος στο ειδος του Κωστη, αλλα στο αγνωστο και τα ενδεχομενα ειναι ολη η μαγεια! Smile

  ΥΓ. Αν το δοκιμασεις θα εκπλαγεις! Wink


  _________________
  Νίκος
  The sun was shining still.
  The wind was singing a song I'd heard before.
  A jacket, a pair of boots, a steel horse, and we were out on the road again.

  avatar
  Ο φυσικός
  Αρχαίο μέλος
  Αρχαίο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 13/01/2009
  Mηνύματα : 7104
  Ηλικία : 46
  Μοντέλο : HONDA VFR 750, DRZ 400 S
  Κράνος : Shoei XR-1000

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ο φυσικός Την / Το 14.05.09 23:05

  Κώστα, όσα έγραψα αφορούν ταξίδια στο εξωτερικό ή με άλλα λόγια ταξίδια αρκετών ημερών και όχι ενός ΠΣΚ. Επίσης, ταξίδια που δεν θα ξανακάνεις εύκολα και άρα αξίζει να είναι όσο πιό κοντά στο πως τα φαντάστηκες. Υπό αυτή την έννοια, είναι κρίμα να πας για παράδειγμα 25 μέρες στη Σκωτία για τα κάστρα της και να τις μισές από αυτές να τις περάσεις στο κέντρο των μεγάλων πόλεων γιατί έτσι θέλει κάποιος άλλος. Εκτός, βέβαια, αν δεν σε πειράζει τι θα δεις, αρκεί που είσαι στη Σκωτία. Τότε, πράγματι, όλα εντάξει. Αλλά σε άλλη περίπτωση υπάρχει πρόβλημα.
  Δες το εξής: θα σου άρεσε να μην πηγαίναμε στη Νέδα το ΠΣΚ επειδή κάποιος βαριόταν; Και, το σημαντικότερο, αν αυτό συνέβαινε κάθε μέρα επί 2 βδομάδες, τελικά δεν θα υπήρχε ένας διάχυτος εκνευρισμός;
  Για αυτό υποστηρίζω ότι η ιδανική παρέα για έξω είναι πολύ καλοί φίλοι αλλά και πολύ καλοί συνταξιδιώτες.
  avatar
  vasilakos
  Κολλημένο μέλος
  Κολλημένο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 11/01/2009
  Mηνύματα : 635
  Ηλικία : 56
  Μοντέλο : VFR 800 VTEC
  Κράνος : Καμία επιλογή

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από vasilakos Την / Το 16.05.09 13:36

  Παιδια γεια σας,να πω και εγω που μου εχω παει και μονος με τη συνεπιβατιδα μου αλλα και με παρεα μεγαλη αλλα και μικρη τη γνωμη μου..
  Ειναι τελειως διαφορετικα στην καθε περιπτωση,η μεγαλη παρεα σου τρωει χρονο και για την πιο μικρη αποφαση θελει πολλη καλη οργανωση και ανεκτικοτητα σε καθε γνωμη π.χ κρυωνω πειναω τουαλετα βενζινη φωτο κλπ κλπ.αλλα απο χαβαλε και πλακες αστα.
  Η 2 3 μοτο με φιλους παλιους και δοκιμασμενους ειναι σιγουρα πιο ευελικτα εχει χαβαλε, ασφαλεια λογο παρεας,αλλα και καποιο προγραμα πρεπει να υπαρχει απ την αρχη.
  Η μια μοτο με 2 ατομα δεν εχει την ασφαλεια της παρεας ,αλλα εχει πληρη ανεξαρτησια Wink ανοιγει η μπουκαπορτα στην Ανκονα λεμε τωρα, και μετα βλεπεις χαρτη Thumbsup
  ειναι παρα πολυ μεγαλο πραγμα να πηγαινεις οπου θελεις και να καθεσαι οσο θελεις πχ ελληνοφωνα χωρια κατω Ιταλιας μιλωντας με τους ντοπιους γκρεκανικα \αρχαια ελληνικα\ Και να μην πρεπει να πεισεις και τους αλλους για το ενδιαφερον του πραγματος Neutral
  Καθε περιπτωση εχει υπερ και κατα,αν ομως υπαρχει καλη διαθεση ολα τα ξεπερναμε και οι αναμνησεις θαναι αξεχαστες. Thumbsup
  Βασιλης
  avatar
  finrod
  Τακτικό μέλος
  Τακτικό μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 01/02/2009
  Mηνύματα : 465
  Ηλικία : 37
  Μοντέλο : VFR800 ABS
  Κράνος : Καμία επιλογή

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από finrod Την / Το 16.05.09 15:10

  Νομίζω συμφωνούμε ότι το καλύτερο είναι 2-3 μηχανές με άτομα που ταιριάζουν μεταξύ τους στα ταξίδια.
  Αν δεν βρίσκεις τέτοιους, τότε τι κάνεις; Συμβιβάζεσαι με ό, τι έχεις ή πας μόνος σου;

  Ίσως μετά από 2-3 αποτυχημένους συμβιβασμούς καταλήξω και εγώ να πάω μόνος. Για την ώρα θα δοκιμάσω με συνταξιδιώτες που ίσως τελικά δεν ταιριάξουμε. Μέχρι να κουραστώ...
  avatar
  gabadoo
  Παλιό μέλος
  Παλιό μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 25/01/2009
  Mηνύματα : 1311
  Ηλικία : 48
  Μοντέλο : V-Strom
  Κράνος : Schuberth S1

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από gabadoo Την / Το 16.05.09 15:18

  Ολα ωραια οσα γραψατε,ο καθεις οπως αισθανεται....
  Προσωπικα δεν παρεξηγιεμαι ποτε και με τιποτα σε τετοιου ειδους περιπετειες....
  Εκει ειναι που θα δοκιμαστει και η καλοπροαιρεση μου,και η διαθεση μου,και ο χαρακτηρας μου γενικοτερα....
  Και με τον στραβο κανω και με τον ισιο....Εμπειρια ειναι και αυτη..

  Θελει ο αλλος η οι αλλοι να πλακωθουν στα στροφιλικια;
  Θα ακολουθησω και εγω οσο ξερω και οσο μπορει η μηχανη μου...
  Θα με περιμενουν πιο κατω...Και αν δεν -παλι δεν τρεχει τιποτα.Με ενα τηλ ολοι ερχομαστε πιο κοντα.
  Και αν δεν απαντησει και με παρατησει μοναχο,καλη καρδια...θα την βρω τηνακρη,δεν πειραζει.

  Ο μικρος να γινεται μεγαλος και ο μεγαλος μικρος,σε τετοια ταξιδια δεν χωρουν μικροτητες και παρεξηγησεις
  Το θεμα ειναι να τα μετουσιωνεις ολα σε θετικες εμπειριες και να βλεπεις ΠΑΝΤΑ την θετικη πλευρα.

  Και με πολλους γουσταρω να ταξιδευω και με λιγους και μονος και δικαβαλος και σε ολα μεσα....
  Τουλαχιστον ετσι θα ηθελα να ξεκινησω εγω ενα ταξιδι στο εξωτερικο,παντα σχετικα με οτι εχει να κανει τις διαπροσωπικες
  συμπεριφορες των ενιοτε συνταξιδιωτων.Γιατι ειναι γνωστο τοις πασοι οτι στην οργανωση...σκιζωωωωωωωωωω!!!!!!!

  Παμε οπου να'ναι με οποιον εχει κεφι να ακολουθησει και καλη καρδια....

  Δηλαδη τι να πω εγω του Βασιλακου (η του "μουστακια")που ειναι "κουλομαρια" και δεν μπορει να το παει το VFR....:
  Να τον τραβαω με το Strom;
  Συμβιβαζομαι και "κοβω" και εγω για να μπορει να με ακολουθει lol! lol! lol! lol!
  avatar
  Vvag
  Αρχαίο μέλος
  Αρχαίο μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 10/01/2009
  Mηνύματα : 8480
  Ηλικία : 34
  Μοντέλο : Πενφέ Εφοχτακόσατζιες
  Κράνος : Arai Viper-GT, Arai Tour X-3

  Ένα μήλο την ημέρα το PC το κάνει πέρα!

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Vvag Την / Το 16.05.09 17:58

  gabadoo έγραψε:Ολα ωραια οσα γραψατε,ο καθεις οπως αισθανεται....
  Προσωπικα δεν παρεξηγιεμαι ποτε και με τιποτα σε τετοιου ειδους περιπετειες....
  Εκει ειναι που θα δοκιμαστει και η καλοπροαιρεση μου,και η διαθεση μου,και ο χαρακτηρας μου γενικοτερα....
  Και με τον στραβο κανω και με τον ισιο....Εμπειρια ειναι και αυτη..

  Θελει ο αλλος η οι αλλοι να πλακωθουν στα στροφιλικια;
  Θα ακολουθησω και εγω οσο ξερω και οσο μπορει η μηχανη μου...
  Θα με περιμενουν πιο κατω...Και αν δεν -παλι δεν τρεχει τιποτα.Με ενα τηλ ολοι ερχομαστε πιο κοντα.
  Και αν δεν απαντησει και με παρατησει μοναχο,καλη καρδια...θα την βρω τηνακρη,δεν πειραζει.

  Ο μικρος να γινεται μεγαλος και ο μεγαλος μικρος,σε τετοια ταξιδια δεν χωρουν μικροτητες και παρεξηγησεις
  Το θεμα ειναι να τα μετουσιωνεις ολα σε θετικες εμπειριες και να βλεπεις ΠΑΝΤΑ την θετικη πλευρα.

  Και με πολλους γουσταρω να ταξιδευω και με λιγους και μονος και δικαβαλος και σε ολα μεσα....
  Τουλαχιστον ετσι θα ηθελα να ξεκινησω εγω ενα ταξιδι στο εξωτερικο,παντα σχετικα με οτι εχει να κανει τις διαπροσωπικες
  συμπεριφορες των ενιοτε συνταξιδιωτων.Γιατι ειναι γνωστο τοις πασοι οτι στην οργανωση...σκιζωωωωωωωωωω!!!!!!!

  Παμε οπου να'ναι με οποιον εχει κεφι να ακολουθησει και καλη καρδια....

  Δηλαδη τι να πω εγω του Βασιλακου (η του "μουστακια")που ειναι "κουλομαρια" και δεν μπορει να το παει το VFR....:
  Να τον τραβαω με το Strom;
  Συμβιβαζομαι και "κοβω" και εγω για να μπορει να με ακολουθει lol! lol! lol! lol!

  Respect Respect Respect Respect Respect


  _________________
  Βαγγέλης | BRAIN
  avatar
  FZMAN
  Μέλος
  Μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 25/02/2009
  Mηνύματα : 164
  Ηλικία : 51
  Μοντέλο : YAMAHA FAZER 600 S2
  Κράνος : SHOEI XR 1100

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από FZMAN Την / Το 17.05.09 10:36

  Η άποψη μου πάντως είναι ότι η παρέα είναι δίκοπο μαχαίρι.
  Πολλές φιλίες έχουν δοκιμαστεί γερά γιατί απλά σε κάποιο ταξίδι ο καθένας έκανε αυτό που νόμιζε εκείνος σωστό χωρίς να υπολογίσει και την υπόλοιπη παρέα.
  Σίγουρα τα πολλά χιλιόμετρα με την κούραση που φέρνουν είναι ένας παράγοντας που πολλές φορές φέρνει πολλά νεύρα.
  Θεωρώ ότι δεν παίζει ρόλο εαν ο άλλος πηγαίνει μόνος του σε ένα ταξίδι όταν είναι οργανωμένος (αυτό είναι θετικό) ή πηγαίνουν δύο φίλοι διακοπές και στο δρόμο πλακώνονται γιατί δεν συμφωνούν και ο καθένας καταλήγει να κάνει ότι θέλει ( αυτό είναι αρνητικό).
  Εγώ πάντως προσωπικά σε εκδρομές εντός της Ελλάδας που πήγα με φίλους πολλές φορές έκανα πολλές παραχωρήσεις (πολύ περισσότερες απο όσο πρέπει) γιατί τελευταία στιγμή ο φίλος που παρουσιάζεται σαν "χιλιομετροφάγος" θεωρεί ότι δεν πρέπει να κάνουμε το κομμάτι της διαδρομής που έχουμε σχεδιάσει να κάνουμε παρόλο την άνεση του χρόνου που είχαμε.
  avatar
  apostat
  Παλιό μέλος
  Παλιό μέλος

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 16/05/2009
  Mηνύματα : 2107
  Ηλικία : 56
  Μοντέλο : VFR VTec, XR650
  Κράνος : HJC HQ-1 carbon

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από apostat Την / Το 17.05.09 17:27

  Προσωπικά απολαμβάνω πολύ τις βόλτες μόνος μου. Είναι κάτι εντελώς άλλο από βόλτες με παρέα, τις οποίες βέβαια απολαμβάνω επίσης πολύ, αλλά για άλλους λόγους.
  Παρ' όλα αυτά, ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν είναι μια απλή βόλτα. Είναι εγχείρημα με ρίσκα και ένα σωρό αστάθμητους παράγοντες, οπότε σίγουρα είναι καλύτερα να έχεις παρέα.
  Το πόσοι θα είναι αυτοί, εξαρτάται μόνο από το ποιοί είναι. Αν είναι δοκιμασμένη παρέα, ας είναι και 20 μηχανές. Αν είναι αδοκίμαστη, μπορεί να αποβεί ολέθρια σχέση ακόμα και μία μοναδική μηχανή. Ειδικά αν πας δικάβαλος με την κοπέλα/γυναίκα σου και αυτή δεν τα βρίσκει με την κοπέλα/γυναίκα του φίλου σου. Κόλαση! Very Happy
  avatar
  Ταξιδευτής
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Info
  Άντρας
  Εγγραφή : 17/12/2008
  Mηνύματα : 2632
  Ηλικία : 118
  Μοντέλο : Honda RC36 II
  Κράνος : Arai Chaser / Shark S900 Glow

  Riders on the storm...

  Απ: Ταξίδι στο εξωτερικό: ο σχεδιασμός...

  Δημοσίευση από Ταξιδευτής Την / Το 17.05.09 22:12

  apostat έγραψε:Ειδικά αν πας δικάβαλος με την κοπέλα/γυναίκα σου και αυτή δεν τα βρίσκει με την κοπέλα/γυναίκα του φίλου σου. Κόλαση! Very Happy

  Α, καλα! Εκει ρε συ Σταθη δεν μιλαμε για απλη διαφωνια! Μιλαμε για Πυρηνικο Ολοκαυτωμα!!! Laughing lol! lol! lol!


  _________________
  Νίκος
  The sun was shining still.
  The wind was singing a song I'd heard before.
  A jacket, a pair of boots, a steel horse, and we were out on the road again.


   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 24.04.18 15:36